Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας 500γρ.

Γέμιση
Ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκο σπανάκι καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 αυγά ανακατέυω μέσα στην γέμιση όταν θά κρυώσει
400γρ τυρί φέτα
Λίγο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να πασπαλίζουμε τά φύλλα

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθούν τα φύλλα και να φύγουν τα υγρά. Ρίχνουμε τον άνηθο. Όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, θρυμματίζουμε μέσα λίγη από τη φέτα να λιώσει. Την υπόλοιπη φέτα την αφήνουμε σε ένα πιάτο για μετά.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα ταψί με ένα πινέλο πασπαλίζουμε με βούτυρο βάζουμε 6- 7 φύλλα έτσι ώστε να καλύψει και τά πλαϊνά του ταψιού βουτυρωνωντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο, βάζουμε το σπανάκι και από πάνω τό τυρί, από πάνω βάζουμε 6-7 φύλλα με το ίδιο τρόπο και γυρνάμε τίς άκρες προς τά μέσα. Από πάνω πασπαλίζουμε με μπόλικο βούτυρο και λίγο νερό κόβουμε σε κομμάτια όχι όμως το κάτω φύλλο

Αφήνουμε 5 λεπτά να ρουφήξει τά υγρά και ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο σε κάτω σχάρα με αντιστάσεις πάνω- κάτω μέχρι να ροδίσουν καί πάνω και κάτω.

Η Συνταγή είναι της κας ‘Αννα Αννούλα