Υλικά:
1 ελληνικό κοτόπουλο σε κομμάτια
1 πακέτο παραδοσιακό Ζαγορίσιο φύλλο Χαβέλας
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
Αλάτι και πιπέρι για τη γέμιση
Τυρί φέτα θρυμματισμένη
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα και ανάμεσα από τα φύλλα
Λίγο γλυκό κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
Σημείωση: Θα χρειαστούμε 4 φύλλα κάτω και 4 φύλλα πάνω. Σύνολο 8
παραδοσιακά  φύλλα.

Εκτέλεση:
Βράζουμε και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο . Ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά.
Σοτάρουμε με λίγη πάπρικα και προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Έπειτα αλάτι και πιπέρι. Μετά από λίγο τρίβουμε και τυρί.

Το βγάζουμε από την φωτιά. Βάζουμε 4 φύλλα για παραδοσιακή Ζαγορίτικη πίτα κάτω και ανάμεσα ψεκάζουμε λίγο λάδι. Προσθέτουμε την γέμιση.

Από πάνω άλλα 4 φύλλα και ανάμεσα πάλι ψεκάζουμε με λάδι.

Από πάνω ρίχνουμε νερό για να γίνει πιο τραγανή. Την χαράζουμε για να κόβεται εύκολα. Μπαίνει στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κλεσίου για 45 λεπτά. Βγάζουμε, κόβουμε, σερβίρουμε και τρώμε!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα κιμαδοπιτάκια της κυρίας Δόξας στα Ιωάννινα
Επόμενο άρθροΠλαστός: η χορτόπιτα της πρωτάρας