Μετατρέψτε το σπίτι σας σε ισπανική churrería με αυτή την εύκολη συνταγή για τραγανά, χρυσαφένια churros.
Υλικά για 4 Μερίδες Churros (Τσούρος)
250 γρ. νερό
20 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 πρέζα/ες αλάτι
1 πρέζα/ες κανέλα
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Μερεντα για το σερβιρισμα
Εκτελεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια.
Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με φτερο μέχρι να γίνει ζύμη μέσα στην κατσαρόλα και να μαζευτεί σε μπάλα.
Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή.
Αφήνουμε τη ζύμη για 3- 5΄ να γίνει χλιαρή.
Βάζουμε τη μαλακή ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.
Σε κατσαρόλα πλατιά, με μπόλικο καυτό λάδι για τηγάνισμα, κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια.
Τηγανίζουμε τα τσούρος για 2΄ από κάθε πλευρά και η ένταση της εστίας πρέπει να είναι μέτρια.
Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όμοια φτιάχνουμε όλους τους λουκουμάδες τσούρος
Τους βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.
Σερβίρουμε τα τσούρος ζεστά.
Καλη επιτυχια και καλη ορεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Αβραμιδου Ειρήνη