Υλικά:

300 ml χλιαρό νερό
300 ml χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Περίπου 840 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προαιρετικά: ρίγανη για άρωμα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει, σημάδι ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώστε με τα χέρια σας ή με ένα μίξερ χειρός με γάντζο ζύμης, μέχρι να έχετε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αν θέλετε, προσθέστε ρίγανη στη ζύμη για επιπλέον άρωμα.
Αφήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπασμένη με μεμβράνη, σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάσιμο και ψήσιμο:
Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλευρώστε έναν καθαρό πάγκο εργασίας και χωρίστε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη.


Πλάστε κάθε μέρος σε μια μπαλα και στη συνέχεια ανοίξτε το με ένα πλάστη σε ένα φύλλο.


Βάλτε το φύλλο στο τηγάνι με λίγο λάδι και ψήστε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσει.

Μπορείτε να τις γεμίσετε με σουβλάκια, ψιλοκομένη χοιρινη μπριζόλα, κοτόπουλο και ότι άλλο σας άρεσει

Η Συνταγή είναι της κας Kleoniki Niki