Υλικά
1 κιλό πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια χαράζοντας τα κάθετα γύρω γύρω.Έπειτα κόβουμε ψιλές λωρίδες κάθε φλούδα. Βράζουμε τις λωριδίτσες μας 2-3 νερά να ξεπρικρίσουν.
Βράζουμε στην κατσαρόλα το 1 κιλό ζάχαρη με τα 2 1/2 ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και τη βανίλια. Βράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα βράζουμε 20 λέπτα μέχρι να δέσει το σιρόπι μας!!!
H Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη