Οι γιαγιάδες μας δεν αγόραζαν ψωμί:
Πίστευαν ότι κάθε οικοδέσποινα πρέπει να μπορεί να ψήσει αφράτο, μαλακό ψωμί.
Ας προσπαθήσουμε να ψήσουμε σπιτικό κρεμμυδόψωμο.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτό; Ξέρεις, είναι κάτι, είναι απλά ένα θαύμα. Μαλακό, υγρό, μυρωδάτο, πολύ νόστιμο ψωμί, δεν υπάρχει τίποτα να συγκριθεί.
Και δεν είναι δύσκολο. Δοκίμασέ το.

Συστατικά:

αλεύρι 400 γρ
μαγιά ξερή 11 γρ
Ξινή κρέμα ή γιαούρτι 1 κουτ.σουπας
γάλα 200 ml,
κρυσταλλική ζάχαρη 1 κουτ.γλ
αλάτι 1 κουτ.γλ
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα κρεμμυδιών 50 ml
κρεμμύδι 300 γρ.

Πώς να μαγειρέψω:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το τσιγαρίζουμε σε φυτικό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε ζεστό γάλα σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μαγιά, το υπόλοιπο γάλα την ξινή κρέμα και το κρεμμύδι από το τηγάνι: μαζί με το φυτικό λάδι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη:
Πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μια ώρα.
Μετά από μια ώρα, τρυπήστε τη ζύμη και τη βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίστε το πάγκο εργασίας με αλεύρι, κάντε κοψίματα από πάνω με ένα μαχαίρι, σκεπάστε απαλά με μια πετσέτα και αφήστε το για 30 λεπτά.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Το ψωμί αποδεικνύεται αρωματικό, μαλακό, αφράτο σε σπιτικό στυλ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάντουιτς, σερβιρισμένο με ζεστά πιάτα.
Ψήστε και απολαύστε το αποτέλεσμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕχετε μπαγιάτικο ψωμί ; Φτιαξτε Ψωμοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΣαλάτα με καρότα, τυρί και αυγά και δροσερή σως γιαουρτιού