Υλικά:
3 αυγά
3 φλιτζάνια ζάχαρη (του ελληνικού καφέ)
3 φλιτζάνια ηλιέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500-600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, χτυπημένο (για επάλειψη)
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει αφράτο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμούμε (μπολ, ρόδα, κλπ.).
Αλείφουμε τα κουλουράκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Αλεξανδρα Τεκτονιδου