Στριφτή Σπανακόπιτα!!

Συνταγή από @mari_glasgow / Mari Glasgow

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για την ζύμη:
• 600 γρ. Απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
• 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, (200 ml)
• 1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι,
• 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
Γέμιση:
800g φρέσκο ​​σπανάκι baby
2 κρεμμυδάκια φρέσκα,
1 μάτσο άνηθο,
1 μάτσο μαϊντανό,
10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο το άσπρο μέρος,
400 γρ. τυρί φέτα,
 3 αυγά,
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
 μείγμα λιωμένου βουτύρου με λάδι για τις στρώσεις
100 γρ. Απλό αλεύρι για τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το γιαούρτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ με λίγο λάδι από επάνω σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 1/2 έως 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το σπανάκι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι τον άνηθο το μαιντανό και τον δύοσμο.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και προσθέτουμε την φέτα και τα αυγά ανακατευουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε στην άκρη γέμιση και το κάνουμε ρολό.
Το στρίβουμε και το βάζουμε στο κέντρο του λαδωμένο ταψιού.
Αφού βάλουμε όλα τα ρολά ραντίζουμε με το λιωμενο μείγμα λάδι και βούτυρο και ψήνουμε στους 180 μια ώρα περίπου

Μερικές συμβουλές: • Η ζύμη πρέπει να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά έως 1 ώρα, τυλιγμένη σε μεμβράνη προσκόλλησης ή μια υγρή πετσέτα.
• Με αυτόν τον τρόπο τα φύλλα θα τυλίγονται εύκολα.
• Χρησιμοποίησα φρέσκο ​​σπανάκι, αλλά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε παγωμένο σπανάκι, θα πρέπει να το ξεπαγάγετε. Στη συνέχεια, στραγγίστε το με τα χέρια πιέζοντάς το.
Μετά από αυτό ανακατέψτε το με τα άλλα συστατικά.
• Πριν το ψήσιμο πασπαλίζετε την πίτα με λίγο νερό(εκτός από το μείγμα) από πάνω και λίγο σουσάμι.
Ψήστε 45′- 1 ώρα στους 180-200 βαθμούς Κελσίου

Σερβίρετε το ζεστή !!

Προηγούμενο άρθροΕύκολα Τραγανά μαλακά Σιροπιαστά Γλυκάκια!!
Επόμενο άρθροΛεπτή τρυφερή ζύμη με κρέμα που λιώνει στο στόμα