Υλικά:

300 ml χλιαρό γάλα
120 γρ βούτυρο
1 αυγό
7 γρ ξερή μαγιά
100 γρ ζάχαρη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500-550 γρ κοσκινισμένο αλεύρι
Γέμιση της επιλογής σας (π.χ., μαρμελάδα βατόμουρο με αλεύρι αμυγδάλου ή κανέλα και ζάχαρη)
50 γρ νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι.
Προσθέστε σιγα σιγα το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε με ένα μίξερ με το γαντσο μέχρι να έχετε μια πολύ λεπτή ζύμη.

Ζυμώστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ζυμώστε ξανά τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για άλλη 1,5 ώρα.

Πως θα το φτιάξετε

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε ένα μέρος της ζύμης σε ένα τετράγωνο.
Απλώστε τη γέμιση της επιλογής σας πάνω στη ζύμη.
Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα ρολό (λουκάνικο).

στρούντελ
στρούντελ

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το ρολό στη μέση κατά μήκος, αφήνοντας λίγο χώρο άκοπο στην μέση ή στην κορυφή του ρολού.

στρούντελ
στρούντελ

Πλέξτε τις δύο πλευρές της ζύμης μεταξύ τους για να δημιουργήσετε μια πλεξούδα.

στρούντελ
στρούντελ

Επαναλάβετε με το δεύτερο μέρος της ζύμης και τη δεύτερη γέμιση.

Τοποθετήστε τις πλεξούδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αφήστε τις να φουσκώσουν για 1,5 έως 2,5 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Αλείψτε τις πλεξούδες με κρόκο αυγού.

στρούντελ
στρούντελ

Ψήστε τις για 40-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Αν ροδίσουν πολύ γρήγορα, καλύψτε τις με αλουμινόχαρτο.

για το γλασσο:

Ενώ οι πλεξούδες είναι ακόμα ζεστές, αλείψτε τις με ένα μείγμα από νερό και μέλι.

Καλή επιτυχία

Tips:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση της επιλογής σας, όπως μαρμελάδα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή φρούτα.
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη έχει φουσκώσει καλά πριν το ψήσιμο για να έχετε αφράτες μπούκλες.

Η Συνταγή είναι της κας Анжеліка Горун

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μουστάρδα και θυμάρι
Επόμενο άρθροΣπιτικά Churros