Αυτή η υπέροχη λιχουδιά με σφολιάτα πράγματι μας σώζει πάντα! Είναι το τέλειο γλυκάκι του τσακ μπαμ που γίνεται παιχνιδάκι και χρησιμοποιεί ό,τι σοκολατάκια έχουμε στο σπίτι. Είναι εμφανίσιμο, πεντανόστιμο και έτοιμο σε λίγα λεπτά. Καθώς η σφολιάτα ψήνεται, η σοκολάτα στο εσωτερικό λιώνει και δημιουργεί ένα ζεστό και απολαυστικό γλυκό. Επειδή ακόμα και τα περισσεύματα αξιοποιούνται για να φτιάξουμε γρήγορες σφολιάτες με πραλίνα, πράγματι δεν πετάμε τίποτα! Ελπίζω να σας αρέσει και να το δοκιμάσετε! Επομένως, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και απλό, γιατί να μη δοκιμάσετε αυτήν την εύκολη συνταγή;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σφολιάτα Γεμιστή με Σοκολατάκια (Γρήγορο Γλυκό)

Σφολιάτα Γεμιστή με Σοκολατάκια (Γρήγορο Γλυκό)

Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη λιχουδιά με σφολιάτα και σοκολατάκια που περισσεύουν! Ψήνεται γρήγορα και σερβίρεται με άχνη ή λιωμένη σοκολάτα. Δεν πετάμε τίποτα!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

  • 2 φύλλα - Σφολιάτας
  • Όσα θέλουμε - Σοκολατάκια (ό,τι έχει περισσέψει)
  • Λίγη - Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
  • Ή - Λιωμένη σοκολάτα (για επικάλυψη)
  • Λίγοι - Ξηροί καρποί (προαιρετικά, για πασπάλισμα)
  • Κουπάτ (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Υλικά για τα Περισσεύματα

  • Όποιο - Άλειμμα φουντουκιού με σοκολάτα (ή άλλο της αρεσκείας σας)
  • 1 - Αυγό (χτυπημένο με λίγο γάλα)
  • Λίγα - Αμύγδαλα φιλέ (ψιλοκομμένα)

Instructions

1. Προετοιμασία:

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα.

Βάζουμε τα σοκολατάκια με απόσταση μεταξύ τους (όχι πολύ κοντά στις άκρες).

2. Συναρμολόγηση & Ψήσιμο:

Σκεπάζουμε με την άλλη σφολιάτα και πατάμε γύρω-γύρω με τα δάχτυλα για να κολλήσουν καλά τα δύο φύλλα γύρω από τα σοκολατάκια.

Αν θέλουμε, κόβουμε αστεράκια ή άλλα σχήματα από πάνω με κουπάτ για διακόσμηση.

Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να φουσκώσει.

3. Τελείωμα:

Μόλις βγει, ρίχνουμε άχνη ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα... ή και τα δύο!

Προσθέτουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς αν θέλουμε.

4. Αξιοποίηση Περισσευμάτων:

Τα περισσεύματα από τη σφολιάτα τα ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο και βάζουμε από πάνω όποιο άλειμμα θέλουμε (π.χ. πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα).

Τα κόβουμε σε λωρίδες, τα γυρίζουμε σε σπιράλ (στριφτάρια).

Τα περνάμε από πάνω με λίγο χτυπημένο αυγό και γάλα και ρίχνουμε λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα φιλέ.

Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρωματάκι, περίπου 15-20 λεπτά, και είναι έτοιμα! (Δεν πετάμε τίποτα!)

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Η παρέα του παππού Τάσου και της Μαρίας Ιντζέ

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τη Σφολιάτα με σοκολατάκια

Σοκολατάκια: Χρησιμοποιήστε σοκολατάκια με πιο μαλακή γέμιση ή σοκολάτα γάλακτος για να λιώσουν πιο εύκολα και να δημιουργήσουν πλούσια γέμιση.

Κόψιμο: Για να κολλήσει καλά η σφολιάτα γύρω από τα σοκολατάκια και να μην ανοίξει στο ψήσιμο, πατήστε δυνατά γύρω από την εξωτερική περίμετρο κάθε σοκολατίσματος με ένα πιρούνι.

Γεύση: Αντί για σοκολατάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καραμέλες βουτύρου ή μαρμελάδα για διαφορετικές γεύσεις, όπως είπατε κάνατε με μήλο.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: