Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

400 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκό
120 ° C 60 λεπτά

4 αυγά
180 γρ. ζάχαρης
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
10 γρ. βανίλια
250 ml λαδιού
10 γρ. σκόνης ψησίματος
250 γρ. γιαουρτιού
180 ° C 40 λεπτά

Σιρόπι:

250 γρ. ζάχαρης
300 ml νερού
2 πορτοκάλια
ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι, Αρχίζουμε και βάζουμε τα φύλλα ένα-ένα αφού πρώτα τα σουρώσουμε ακορντεόν μέχρι να γεμίσει πλήρως το ταψάκι και ψήνουμε στους 120 βαθμούς 60 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το ξύσμα πορτοκαλιού και
ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζαχαρη. Στη συνέχεια κόβουμε τα δύο πορτοκάλια και τα στύβουμε και αδειάζουμε το χυμό μέσα στο σιρόπι ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι και στραγγίζουμε το σιρόπι σε ένα άλλο κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε από το φούρνο τα φύλλα και σε ένα μεγάλο μπολ αρχίζουμε να τα τρίβουμε δηλαδή τα σπάμε με τα χέρια σε κομματάκια.
Σε ένα μίξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη μαζί με τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Οση ώρα χτυπάμε ρίχνουμε και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια το λάδι το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.

Μέσα στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε λιγο τριμμένο φύλλο και το baking powder να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και σταδιακά προσθέτουμε όλο το τριμμένο φύλλο να καλυφθεί πλήρως με την κρέμα
Παίρνουμε ένα ταψάκι λαδώνουμε ελαφρώς αλευρώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα ισιώνουμε.
Κόβουμε φέτες πορτοκαλί και τις απλώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το ζεστό κέικ από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να το πιει.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Φανουρόπιτα (vid)
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ με κρέμα λεμονιού