Η Σφολιάτα με Κρέμα είναι ουσιαστικά η κλασική συνταγή για ένα υπέροχο, σπιτικό Μιλφέιγ! Αυτό το γλυκό συνδυάζει την τραγανή, αέρινη υφή του ψημένου φύλλου σφολιάτας με μια πλούσια, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής (κρεμ πατισερί). Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ, αλλά άκρως απολαυστικό γλυκό που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Η επιτυχία του κρύβεται σε δύο μυστικά: το σωστό ψήσιμο της σφολιάτας ώστε να μείνει επίπεδη και η δημιουργία μιας κρέμας χωρίς κανέναν σβόλο. Ακολουθήστε πιστά την αναλυτική εκτέλεση για να απολαύσετε την πιο υπέροχη Σφολιάτα με Κρέμα!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για το Φύλλο Σφολιάτας:
- 2 Φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
- Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Για την Υπέροχη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Κρεμ Πατισερί):
- 4 φλ. Γάλα (πλήρες)
- 2 κγ Εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
- 1 ¼ φλ. Ζάχαρη
- ½ φλ. Κορν φλάουρ
- ¼ κγ Αλάτι
- 10 Κρόκοι αυγών (χτυπημένοι ελαφρά)
Εκτέλεση
Ψήσιμο της Σφολιάτας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Ανοίξτε ελαφρά κάθε κομμάτι σφολιάτας και κόψτε το σε διαστάσεις 22 x 30 εκ. (ή όσο είναι το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε για το γλυκό).
Χαράξτε ελαφρά κάθε φύλλο ζύμης σε 9 ίσα κομμάτια (3×3) για να διευκολύνετε το κόψιμο μετά το ψήσιμο. Αυτό βοηθάει να μην σπάσει το φύλλο όταν βάλετε την κρέμα.
Τοποθετήστε κάθε φύλλο ζύμης ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε κάθε φύλλο (με τη λαδόκολλα) ανάμεσα σε δύο σχάρες ψύξης ή δύο ταψιά. Αυτό το κόλπο θα κρατήσει τη ζύμη επίπεδη κατά το ψήσιμο, αλλά θα επιτρέψει να γίνει ταυτόχρονα τραγανή και αέρινη.
Ψήστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την επάνω σχάρα και το επάνω φύλλο λαδόκολλας. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα (περίπου 15 λεπτά ακόμη). Αφήστε να κρυώσουν τελείως και τα 2 φύλλα σφολιάτας πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Ετοιμασία της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το κορν φλάουρ και τους χτυπημένους κρόκους αυγών. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε δυνατά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα να πάρει βράση.
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια/χαμηλή. Με μια ξύλινη κουτάλα συνεχίστε να ανακατεύετε (συνεχώς), ξύνοντας καλά την άκρη της κατσαρόλας, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει βελούδινη (περίπου 2-3 λεπτά ακόμα).
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Εάν παρατηρήσετε ότι υπάρχουν σβώλοι, περάστε την κρέμα μέσα από ένα κόσκινο σε άλλη κατσαρόλα ή ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, για να έχετε τέλεια, λεία υφή. Αφήνω στην άκρη την κρέμα.
Συναρμολόγηση του Γλυκού
Τοποθετήστε προσεκτικά μια στρώση κρύας σφολιάτας στον πάτο ενός ταψιού 22 x 30 εκ. (ή του πυρέξ που χρησιμοποιήσατε). Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής (αυτό βοηθάει να «κάτσει» καλύτερα).
Στη συνέχεια, τοποθετούμε προσεκτικά από πάνω τη δεύτερη στρώση ψημένης σφολιάτας. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει πλήρως η κρέμα και να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά ένα βράδυ).
Κοπή Ρολών: Κόψτε προσεκτικά τα κομμάτια ακολουθώντας τα σημάδια που χαράξατε πριν το ψήσιμο. Πασπαλίστε κάθε κομμάτι με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα. Η Σφολιάτα με Κρέμα είναι έτοιμη!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Χρόνος Προετοιμασίας (Ενεργός): 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος Σφολιάτας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψύξης/Αναμονής: Τουλάχιστον 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 4 ώρες και 45 λεπτά (με την ψύξη)
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μυστικά για Τέλεια Κρέμα και Φύλλο
Για να μην πιάσει πέτσα η κρέμα σας όσο κρυώνει, καλύψτε την επιφάνειά της με μια μεμβράνη τροφίμων, φροντίζοντας η μεμβράνη να εφάπτεται απευθείας στην κρέμα. Δείτε κι άλλες συνταγές για κρέμες ζαχαροπλαστικής.
Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η σφολιάτα θα μείνει επίπεδη είναι να χρησιμοποιήσετε δύο σχάρες ή ταψιά για να την πιέζετε κατά το ψήσιμο. Αυτό αποτρέπει το υπερβολικό φούσκωμα και την κάνει ιδανική για αυτό το είδος Σφολιάτα με Κρέμα.
Αν θέλετε ένα πιο πλούσιο γλυκό, μόλις κρυώσει η κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε 200 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγί) ανακατεύοντας απαλά, για να γίνει πιο αφράτη.
Σχετικές Συνταγές
Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα και Κρέμα
ΠΗΓΗ: faithmag








