Υλικά:

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ.μαγιά
2 κ.γ.αλάτι
200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ κουρκουμα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
100γρ.ζάχαρη και
περίπου 600ml χλιαρό νερό.

Εκτέλεση

Πρώτα βάζουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι κάνουμε ένα λακο και βάζουμε την μάγια με λίγη ζάχαρη ένα κ.γ κουρκουμα και λίγο από το νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά .

Μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα, το νερό ίσως μπορεί να μην χρειαστεί να το βάλετε όλο.Πρέπει να γίνει μια μαλακή ζύμη.Μετά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και ζυγίζουμε το κάθε μπαλάκι 45γρ και κάνουμε 16 μπαλάκια

μετα τα ανοίγουμε με ένα πλάστη και τα βουτυρώνουμε και τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο όπως φαίνεται στην φωτογραφία

και τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Μετά το ανοίγουμε όπως στην φωτογραφία και σχηματίζουμε τα τρίγωνα για τα κρουασάν.

Όταν φουσκώσουν τα αλείφουμε με αυγό

και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτά.

Ευχαριστούμε την Marina Markou Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας

Προηγούμενο άρθροΑτζέμ πιλάφι, η πολίτικη συνταγή!
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ Χοιρινό με Πατάτες στο Φούρνο