Πολύ πρακτικό αν υπάρχει βραστό νερό και αλεύρι!! Με υλικά που έχουν όλοι στο σπίτι!!
Απλά ΑΛΕΥΡΙ και ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ❗ Πίτες που βγάζουν φουσκάλες σαν μπαλόνια σε 5 λεπτά❗
Υλικά
1 ποτήρι βραστό νερό (200 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (5 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300 γρ.)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλάτι το βραστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγα σιγα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πάρει μία υφή ζύμης
Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε εως ότου πάρουμε μια μαλακή ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια γι αυτο το λόγο προσθέτουμε σιγα σιγα αλεύρι.
Οταν αρχίζει η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια αρχίζουμε και ζυμώνουμε και με το χέρι
Αφού είναι έτοιμη αλευρώνουμε τον πάγκο μας βγάζουμε τη ζύμη την ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά με το χέρι σχεδόν να απορροφήσει και το αλεύρι από το πάγκο την κάνουμε ένα καρβελάκι κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια 4 κάθετα και αυτα στην μεση και κάνουμε μικρά μπαλάκια σύνολο 8
Σκεπάζουμε τα μπαλακια ζυμης έτσι ώστε να μην ξεραθούνε και ξεκινάμε μετά αλευρώνουμε ελαφρώς στον πάγο και παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε ένα πιτάκι 15 με 20 εκατοστά διάμετρο με τον πλάστη
Οταν τα έχω ανοίξει όλα στο τηγάνι βάζουμε περίπου δύο εκατοστά ηλιέλαιο το οποίο αφήνουμε να ζεσταθει όχι να καψει πολυ και βάζουμε μέσα το πιτάκι ένα ενα και μ’ενα κουτάλι ρίχνουμε λάδι από πάνω μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα όταν και οι δύο πλευρές έχουν πάρει αυτό το χρώμα και φουσκώσουν τις βγάζουμε σε μία πιατέλα, μια συνταγή που μπορεί να είναι έτοιμα σε 10 λεπτά