Κολοκυθοτυρόπιτα

Υλικά

4 μεσαία κολοκυθάκια
1 & 1/2 κούπα αλέυρι
3 αυγά
200 ml γάλα
100 ml καλαμποκέλαιο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φέτα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ετριψα τα κολοκυθάκια στον τρίφτη τους έριξα λίγο αλάτι και τα άφησα να στραγγίξουν για περίπου 20 λεπτά σε ένα μπολ
Χτύπησα μαζί τα αυγά , γάλα, καλαμποκέλαιο λίγο πιπέρι, κόκκινη πιπεριά, μπέικιν πάουντερ λίγο δυόσμο και λίγο μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο και την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Αφού εστυψα με τα χέρια μου λίγο τα κολοκυθάκια να φύγουν τα παραπανίσια ζουμιά πρόσθεσα και τα κολοκυθάκια και έβαλα το αλεύρι και ανακάτεψα

Σε ένα ταψάκι τριαντάρι άπλωσα μία λαδόκολλα έριξα το μείγμα μου έβαλα και λίγο σουσάμι από πάνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 έψησα
Μετά από 10 λεπτά ψησίματος έβγαλα την πιτούλα μου και τη χαράξα και την ξανά βαλα να ψηθεί(το αλεύρι μπορεί να είναι και λίγες κουταλιές παραπάνω εάν τα κολοκύθια είναι πιο μεγάλα ή έχουν περισσότερα ζουμιά θέλουμε ο χυλός μας να είναι σταθερός αλλά όχι πολύ σφιχτός

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου