Προϊόντα:

Σφολιάτα 275 γρ 2 συσκευασίες
Γάλα φρέσκο ​​1 λίτρο
Ζάχαρη 1 κουπα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι από πάνω
1 κ.γ. κορν φλαουερ
1 ζάχαρη βανίλια
100 γρ βούτυρο

Παρασκευή:

Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε 2 αυγά.
Προσθέστε την ζάχαρη, αλεύρι, κορν φλαουερ, ένα μέρος του φρέσκου γάλακτος.
Ανακατευουμε.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα.
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μετρια φωτια για να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει η κρέμα, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Ανακατευουμε.
Τοποθετούμε από πάνω μεμβράνη απο την κρεμα που εφαπτεται της κρεμας και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε ορθογώνια το φύλλο και ψήνουμε στους 200′ για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε, αφήνουμε ένα μικρό μέρος απο το φύλλο στην άκρη για πασπαλισμα.
Κόψτε το υπόλοιπο στη μέση με ένα μαχαίρι και ανακατεύουμε με κρυωμένη κρέμα.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα φόρμα τσερκι για κέικ με διάμετρο 20 εκ.
Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη από την θρυμματισμένη σφολιάτα.
αφήστε την τούρτα στο ψυγείο, για μια νύχτα.
Αφαιρέστε το τσέρκι από το κέικ, πασπαλίζουμε το πλάι με την υπόλοιπη ψίχα σφολιάτας.

Σερβίρετε και απολαύστε!

ΠΗΓΗ