Επιδόρπιο κρέμας πουτίγκας!

Συστατικά:

500 ml. γάλα (κρέμα)
60 γρ. ζάχαρη (ή περισσότερα)
20 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο σε σκόνη
1 κρόκο (προαιρετικό)
80 γρ. σοκολάτα
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Θα ανακατέψετε τη ζάχαρη με το κακάο σε σκόνη και το αλεύρι και ανακατέψτε τα πάντα καλά με ένα σύρμα.
Προσθέστε μεσα στο ξηρο μείγμα λίγο γάλα από το σύνολο γάλακτος και έναν κρόκο

Βάλτε το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά για να ζεσταθεί καλά.

Ανακατέψτε το μείγμα καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια με την προσθήκη κρόκου και να γίνει ένα λειο μείγμα

Τώρα προσθέστε το έτοιμο μείγμα στο γάλα που εχουμε στην φωτιά ανακατεύοντας,

 

περιμένετε μέχρι να αρχίσει να βράζει μέχρι να πηξει μόλις εμφανιστούν πρώτες φυσαλίδες.
Προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και την σοκολάτα

και ανακατεύω απλώς περιμένετε μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να βράσουν εντελώς (μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο για να είναι πλουσιότερη)
Αδειαστε το μείγμα στα μπολάκια

στολίζω με αλεσμένα καρύδια, αφήνοντας την πουτίγκα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο κυριολεκτικά για ένα λεπτό έτσι ώστε να κρυώσει
Αποδεικνύεται ένα πολύ νόστιμο πλούσιο επιδόρπιο σοκολάτας
Είναι πολύ λεπτή και τόσο μεταξένια

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα
Επόμενο άρθροΠανεύκολη Κολοκυθόπια με Τυρί