Οι Τηγανίτες Πορτοκαλιού Συνταγή είναι ένα Ελληνικό παραδοσιακό πρωινό με γεύση που σου μένει αξέχαστη! Η προσθήκη φρέσκου χυμού και ξύσματος πορτοκαλιού δίνει ένα δροσερό, ανοιξιάτικο άρωμα στον αφράτο χυλό, κάνοντάς τες το ιδανικό πιάτο για να ξεκινήσει η μέρα σας. Σερβιρισμένες με πλούσιο θυμαρίσιο μέλι και αρωματική κανέλα , αυτές οι τηγανίτες γίνονται ακαταμάχητες.
Υλικά για τις Αρωματικές Τηγανίτες
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Up) – 1-2 φλιτζάνια (προσαρμόζουμε για το σωστό πάχος)
- Ξύσμα πορτοκαλιού (από 1-2 πορτοκάλια)
- Χυμός πορτοκαλιού – (Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό μανταρινιού )
- Νερό (για την προσαρμογή του χυλού)
- Ζάχαρη – 1 κουτ. σούπας
- Αλάτι – 1 πρέζα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία Χυλού: Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό (ή/και χυμό μανταρινιού). Ο χυλός μας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός , οπότε προσαρμόζετε τα υγρά σας προσθέτοντας εναλλάξ υγρά ή αλεύρι μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη αλλά ρευστή ζύμη.
2. Τηγάνισμα: Σε ένα τηγάνι με μπόλικο λαδάκι που έχει κάψει καλά , ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. Αφήνουμε τις τηγανίτες να ψηθούν και να φουσκώσουν και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
3. Στραγγίσιμο: Επειδή τραβούν αρκετό λαδάκι, καλό είναι να τοποθετήσουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλλουν το περίσσιο λάδι.
4. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές με καλό θυμαρίσιο μέλι και κανέλα . Δοκιμάστε κι άλλες συνταγές για πρωινό με πορτοκάλι.
Συμβουλές
Πάχος Χυλού: Ο χυλός πρέπει να είναι παχύρρευστος. Αν είναι πολύ αραιός, οι τηγανίτες θα απλώσουν πολύ και θα γίνουν λεπτές. Αν είναι πολύ πηχτός, θα είναι βαριές και δεν θα φουσκώσουν.
Τηγάνισμα: Χρησιμοποιήστε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το λάδι να κάψει πριν ρίξετε τον χυλό. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια για να ψηθούν σωστά και μέσα.
Στραγγίσιμο: Μη παραλείψετε να τις στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί . Μετά το τηγάνισμα, αυτό το βήμα κάνει τις τηγανίτες πιο ελαφριές και τραγανές εξωτερικά.
Άρωμα: Χρησιμοποιήστε ξύσμα μόνο από το πορτοκαλί μέρος της φλούδας. Το λευκό μέρος είναι πικρό.
Σχετικές Συνταγές
















