Ντόνατς με σοκολάτα

Απαραίτητα Υλικά:

2 τεμ. Αυγά
1/2 κιλό Αλεύρι (μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο όταν ζυμώνετε)
50 γρ. Βούτυρο
200 g ζάχαρη
1 κουταλάκι γιαούρτι
1/2 συσκευασία μπεικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 Βανίλια
Για το γλασσο:
1 κομμάτι Σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη.
Σε αυτά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και το αλεύρι, τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει με μπέικιν πάουντερ, βανίλια και μια πρέζα αλάτι.
Αρχίστε να ζυμώνετε, εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Διαμορφώστε τη ζύμη που προκύπτει σε μια μπάλα και τοποθετήστε την σε ένα μπολ.

Καλύψτε τη ζύμη με αλουμινόχαρτο και αφήστε την για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει η ζύμη, τοποθετήστε την σε αλευρωμένο παγκο.
Ανοιξτε τη ζύμη σε ένα παχύ φύλλο, και χρησιμοποιώντας δύο στρογγυλούς κοφτες διαφορετικών διαμέτρων, σχηματίστε το επιθυμητό σχήμα (χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι).

Τα ντόνατς τηγανίζονται σε καυτο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα ή φριτεζα
Χρησιμοποίησα ένα βαθύ τηγάνι, τηγανίζουμε έως και 3-4 τεμ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Τακτοποιήστε τα ντόνατς σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας.
Μόλις κρυώσουν τα ντόνατς, μπορείτε να προετοιμάσετε το γλασσο.
Είναι πολύ εύκολο: λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρι και βυθίστε τα ντόνατς.

Γίνονται πολύ νόστιμα και το καλύτερο είναι ότι δεν περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, αλλά μαζι με την σοκολάτα, κάνουν ένα υπέροχο τραγανό γλασσο.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροBrownie σοκολάτας με καρύδια
Επόμενο άρθροΕίναι τα πιο ζουμερά Μπιφτέκια Κοτόπουλου