Υλικά
150 ml ελαιόλαδο
6 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μέτριες μπουκιές
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
100 ml λευκό ξηρό κρασί
6 πιπεριές Φλωρίνης
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200° C.
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου.
Τις σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε 150 ml νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά.
Πιπεριές (τις ετοιμάζουμε όσο σιγομαγειρεύεται το κοτόπουλο)
Αραδιάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα, την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στο γκριλ, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να σκάσει σε διάφορα σημεία.
Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε αμέσως, σφιχτά, με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Έτσι, οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί αποκολλούν τη φλούδα από τη σάρκα και οι πιπεριές θα ξεφλουδιστούν πολύ εύκολα.
Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σποράκια, τις κόβουμε σε μακριές και λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα δυόσμου, 50 ml νερό και τη μουστάρδα, και τα δουλεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά ρευστή σάλτσα, την οποία αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
Σερβίρουμε τη τηγανιά κοτόπουλο ζεστή, και συνοδεύουμε με πιλάφι
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Ioanna Stefanaki