Οι τηγανοκούλουρες με φέτα πρόβεια και ρίγανη είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα σνακ που μπορώ να φτιάξω στην κουζίνα μου. Συνδυάζω μια απλή ζύμη με χλιαρό νερό και ξηρή μαγιά, την αφήνω να φουσκώσει καλά, και έπειτα την πλάθω σε τηγανίτες γεμάτες με αρωματική φέτα. Όταν τις τηγανίζω μία μία και τις πασπαλίζω με ρίγανη, το άρωμα γεμίζει όλο το σπίτι. Επιπλέον, είναι ιδανικές για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και για σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αφού τρώγονται ζεστές και είναι πεντανόστιμες.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τηγανοκούλουρες με Φέτα Πρόβεια και Ρίγανη
Φτιάχνω τις πιο αφράτες τηγανόκουλουρες με πρόβεια φέτα και ρίγανη. Είναι μια παραδοσιακή, εύκολη συνταγή για τέλειο σνακ ή ορεκτικό που θα λατρέψετε.
Ingredients
- 2 κούπες αλεύρι σκληρό
- Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
- Μισό κουταλάκι ζάχαρη
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- Χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται για εύπλαστη ζύμη)
- Φέτα πρόβεια (για γέμισμα)
- Ελαιόλαδο (για γέμισμα και τηγάνισμα)
- Ρίγανη (για πασπάλισμα)
Instructions
Θέλω να τονίσω ότι η ζύμη είναι το μυστικό για τις τέλειες τηγανόκουλουρες με φέτα, οπότε πρέπει να την προσέξουμε.
1. Σε μία λεκάνη, βάζω τις 2 κούπες αλεύρι σκληρό.
2. Προσθέτω το μισό φακελάκι ξηρή μαγιά.
3. Ρίχνω το μισό κουταλάκι ζάχαρη και το μισό κουταλάκι αλάτι.
4. Ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά μου.
5. Προσθέτω σταδιακά το ανάλογο χλιαρό νερό, ζυμώνοντας συνεχώς. Θέλω να γίνει μία ζύμη εύπλαστη, μαλακή που να μην κολλάει.
6. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα, σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.
7. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την κόβω σε τέσσερα κομμάτια (αν θέλω 4 τηγανίτες, όπως έκανα κι εγώ).
8. Παίρνω ένα κομμάτι, το ανοίγω σε μία τηγανίτα. Βάζω μέσα τη φέτα, την οποία έχω θρυμματίσει.
9. Πλάθω την τηγανίτα και την κλείνω καλά, βάζοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλάει.
10. Τηγανίζω μία-μία τις τηγανόκουλουρες σε ζεστό ελαιόλαδο. Πρέπει να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
11. Μόλις τις βγάλω από το τηγάνι, τις πασπαλίζω με ρίγανη.
Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα
Tips για τις Τέλειες Τηγανόκουλουρες
- Το νερό: Πρέπει να είναι χλιαρό, όχι καυτό, για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά.
- Το τηγάνισμα: Μην τις τηγανίζετε σε πολύ δυνατή φωτιά, γιατί θα αρπάξουν εξωτερικά και θα μείνουν άψητες μέσα.
- Το αλεύρι: Χρησιμοποιήστε σκληρό αλεύρι για να γίνει η ζύμη πιο ελαστική και να ανοίγει εύκολα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








