Γρήγορο και νόστιμο συνοδευτικό για την οικογένεια! Μια απλή και γευστική συνταγή για τηγανόπιτα με μαϊντανό, φέτα και κίτρινο τυρί. Ιδανική για πρωινό, για την θάλασσα για το γραφειο πλούσια σε γεύση και υφή, και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικα:

Φύλλο κρουστας στρογγυλό με μεγάλη διάμετρο ή βαζετε 2-3 φύλλα/ 1 τεμ.
φετα περίπου 150γρ
κίτρινο τυρί 50 γρ
μαϊντανός 1/2 ματσάκι
λάδι ή λιωμενο βουτυρο

Εκτέλεση:

Αλείφουμε το τηγάι με λαδι
Πολτοποιούμε το τυρί-φετα με ένα πιρούνι, τρίβουμε το κιτρινο τυρί.
Τοποθετούμε 2 φέλλα στο κέντρο του ταψιού, με τις άκρες να προεξέχουν.
Αλείφουμε με λαδι-βούτυρο, πασπαλίζουμε με μια μερίδα θρυμματισμένο τυρί φετα, τριμμένο κιτρινο τυρί και μαϊντανός ψιλοκομμένος.
Καλύπτουμε τη γέμιση με τη μία άκρη του φύλλου που κρέμεται.
Αλείφουμε από πάνω λιωμένο λαδι-βούτυρο, πασπαλίζουμε με φετα, κίτρινο τυρί και μαϊντανό.
Το επόμενο, ελεύθερο άκρο του φυλλου διπλώνετε και η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
Στη συνέχεια, το τρίτο άκρο – κάντε το ίδιο.
Το τέταρτο άκρο χρησιμοποιείται για να τυλίξετε τη διαμορφωμένη πίτα.
Αλείφουμε από πάνω λάδι.
Η εστία είναι αναμμένη και η πίτα ψήνεται για περίπου 5,6 λεπτά.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πιατου γυρίζεται από την άλλη πλευρά.
Το πάνω μέρος της ζύμης είναι επίσης λαδωμένο.
Μπορείτε να φάτε αυτό το ορεκτικό, ζεστό ακόμη και για πρωινό η επιλογή είναι δική σου!

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Αυτή η συνταγή για πιτάκια είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια εύκολη και γευστική επιλογή. Η ζύμη με βάση το γιαούρτι είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση με τυρί φέτα και ρεγκάτο προσφέρει πλούσια γεύση.
Τα πιτάκια ψήνονται είτε στο φούρνο είτε σε φριτέζα αέρος και είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά!

Απλά εγώ τα ξεροψηνω λίγο πάρα πάνω γιατί τον αρέσουν έτσι πιο πολύ , σουσαμακι δεν είχα και έτσι άλλαξα μόνο κάτι στην συνταγή
τα πέρασα με αυγό και πιτακια με σπανάκι φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1,5 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άραβοσιτέλαιο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι baking powder
400 γρ. αλεύρι περίπου (ή όσο χρειαστεί για εύπλαστη ζύμη)
Για τη γέμιση:

1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρεγκάτο, τριμμένο
2 αυγά, χτυπημένα
Για το πασπάλισμα:

Νερό
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το λάδι, το αυγό, το αλάτι και το baking powder.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί φέτα, το ρεγκάτο και τα χτυπημένα αυγά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη.
Ανοίξτε κάθε μέρος ζύμης με το χέρι σας.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
Κλείστε καλά και βουτάμε κάθε πιτάκι στο νερό και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετήστε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσιμο στο φούρνο:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ψήστε τα πιτάκια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ψήσιμο σε φριτέζα αέρος:

Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 175°C.
Ψήστε τα πιτάκια για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
Αν χρειαστεί, ψήστε τα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε:

Αφήστε τα πιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σως ντομάτας, γιαούρτι ή τζατζίκι.

Καλή όρεξη!

Η Εκτέλεση είναι της κας Έλενα Κυριαζή

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Ογκρατέν στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΣαγανάκι με φέτα ντομάτα και αυγό στο πήλινο