Θα σας δείξω σήμερα πώς φτιάχνω μια υπέροχη τούρτα αμυγδάλου στο τσακ μπαμ, η οποία είναι ιδανική για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε κάτι εντυπωσιακό, αλλά δεν έχουμε καθόλου χρόνο να ψήσουμε. Λοιπόν, αυτή η συνταγή με έτοιμο παντεσπάνι και τις σωστές κρέμες μας λύνει τα χέρια, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε ένα γλυκό που μοιάζει σαν να βγήκε από ζαχαροπλαστείο. Άλλωστε, τα αρώματα του Amaretto με το καβουρδισμένο αμύγδαλο δίνουν πραγματικά έναν αέρα πολυτέλειας, κάνοντας την τούρτα μας ακαταμάχητη!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τούρτα αμυγδάλου

Ένα κομμάτι τούρτας αμυγδάλου σε πιάτο, που φαίνονται οι στρώσεις της κρέμας και του παντεσπανιού

Φτιάξε την πιο γρήγορη και νόστιμη τούρτα αμυγδάλου με έτοιμο παντεσπάνι και αρωματικό λικέρ! Αυτή η συνταγή στο τσακ μπαμ θα γίνει η αγαπημένη σου, αφού έχει υπέροχη γεύση και είναι πανεύκολη!

Prep Time 20 minutes
Additional Time 2 hours 30 minutes
Total Time 2 hours 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη τούρτα, θα χρειαστούμε:

  • 1 έτοιμο παντεσπάνι για τούρτα
  • 1/4 κούπας λικέρ Amaretto
  • 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής (βανίλια)
  • Γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της κρέμας
  • 250 ml φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική (τύπου Ermol)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη τούρτα αμυγδάλου.

1. Αρχικά, παίρνω το έτοιμο παντεσπάνι και το κόβω στη μέση οριζόντια, ώστε να έχω δύο ίσους δίσκους.

2. Έπειτα, ετοιμάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής. σε ένα μπολ χτυπάω το περιεχόμενο του φακέλου με την ανάλογη ποσότητα γάλατος, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει η συσκευασία, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

3. Βάζω τον πρώτο δίσκο του παντεσπανιού σε μια πιατέλα και τον σιροπιάζω ελαφρώς με το λικέρ Amaretto.

4. Απλώνω πάνω από το παντεσπάνι όλη την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ομοιόμορφα.

5. Τοποθετώ τον δεύτερο δίσκο παντεσπανιού από πάνω και τον σιροπιάζω και αυτόν με το υπόλοιπο λικέρ.

6. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω τη φυτική κρέμα (ερμολ) μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

7. Καλύπτω όλη την τούρτα με τη σαντιγί, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να γίνει λεία η επιφάνεια.

8. Στο τέλος, πασπαλίζω όλη την τούρτα γύρω-γύρω και από πάνω με το φιλέ αμυγδάλου, που έχω καβουρδίσει ελαφρώς.

9. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, για να παγώσει και να δέσει καλά.

Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Τούρτα Αμυγδάλου

  • Το σιρόπιασμα: Μην το παρακάνεις με το σιρόπιασμα. Το παντεσπάνι πρέπει απλά να βραχεί ελαφρά για να πάρει άρωμα.
  • Η κρέμα: Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση αμύγδαλο, αν βρεις.
  • Το αμύγδαλο: Καβούρδισε ελαφρά το φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, για να βγάλει το άρωμά του και να γίνει πιο τραγανό.