Κέικ με καρύδια και μαρμελάδα 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

450 g αλεύρι
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού άλας
1 ξύσμα λεμονιού
250 γραμμάρια ζάχαρης
200 g βούτυρο σε κομματάκια
4 τεμάχια αυγά χωρισμένα (αυγά-ασπράδια)
8 g ζάχαρη βανίλιας
70 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι
220 γρ. Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
200 γρ. Καρύδια

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ ρίξτε μέσα το μπεικιν παουντερ, και ανακατέψτε. Ρίξτε μέσα το ξυσμα λεμονιού, την ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν το αλευρι με το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στο μείγμα αλευριού την ζάχαρη βανίλιας, το γιαούρτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ομαλή και μαλάκια ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο την ανοιγουμε με ένα πλάστη και μετά σηκώστε την ζύμη και βάλτε την σε ένα ορθογώνιο ταψί και απλώστε την.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε την βάση ζύμης από φούρνο και απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα.


Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών τα χτυπαμε και μόλις αφρίσουν ρίξτε την ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα με μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτεί.


Απλώστε την μαρέγκα πάνω απο την στρώση μαρμελάδας να καλύψει όλη την μαρεμλάδα.
Τέλος απλώστε παντού το τριμμένο καρύδι και βάλτε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Είναι Υπέροχο

Προηγούμενο άρθροΓίνετε σεφ με μόνο 3 υλικά
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με μύδια σε σάλτσα ούζου…μύρισε καλοκαίρι