Τούρτα θησαυρός φρούτων
🍎🍊🍌🍉🍇🍒🍍🍎🍊🍌🍉🍇🍒🍍
Υλικά
Πρώτα, φτιαξτε ένα παντεσπάνι βάλτε το στο ψυγείο για 4-8 ώρες.
Παντεσπανι σοκολάτας.
Αυγά – 3 τεμ.
Ζάχαρη – 150 g.
Βούτυρο – 60 γρ.
Γάλα – 120 γρ.
Αλεύρι – 135 g.
Κακάο – 30 γρ.
Μπέικιν πάουντερ – 7 γρ.
Αλατι
Βανίλια
Για την κρέμα
Κρέμα γαλακτος 18-20% – 600 γρ
ζάχαρη άχνη – 70 g
Ζελατίνη 8 g + 80 ml νερό
Ζελέ φρούτων
Χυμός μήλου – 300 ml
ζάχαρης – 60 γρ
Ζελατίνη 8-10 g + χυμός 80 ml
Χυμός λεμονιού – 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.
Φρούτα – 500 γρ.
Για φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε. Είχα: 🍓 φράουλες, βατόμουρα, 🥭 μάνγκο, 🍇 πράσινα σταφύλια
Για την γκαναζ
Μαύρη σοκολάτα – 100 γρ
Κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 33-35% – 100 ml
Λιωμένο βούτυρο – 20 g
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Για το παντεσπανι
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια να φουσκωσουν για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο.
Ριξτε το ξηρό μείγμα στο μειγμα των αυγών σε διάφορα στάδια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Βράζουμε το γάλα και το βούτυρο και ρίχνουμε στη ζύμη του παντεσπάνι σε δύο-τρία βήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165° για 35-45 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.
Φόρμα 22 εκ.
Το έτοιμο παντεσπάνι κόβεται σε δύο κέικ. Το πρωτο μισό ξαναμπαινει στην φόρμα του
Εμποτίστε με ζαχαρουχο γάλα αραιωμένο με νερό.
Ετοιμάζουμε κρεμώδη μους:
Ρίξτε 8 γρ ζελατίνη σε δυο ποτήρια νερό απο (40 ml) και αφήστε να φουσκώσει για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη.
Χωρίζουμε τη μάζα της κρέμας γάλακτος σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μισό, ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη (ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο) από το ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε και την απλώνουμε στο ένα παντεσπάνι.
Στέλνουμε στο ψυγείο να σκληρύνει για περίπου 30 λεπτά. Καλύψτε τη δεύτερη μάζα της κρέμας με μεμβράνη και αφήστε την στην άκρη.
Υπάρχει και δεύτερο ποτήρι με εμποτισμένη ζελατίνη.
Ζελέ φρούτων:
Μουλιάζουμε 4 φύλλα Ζελατίνη σε 80 ml χυμό, αφήνουμε να φουσκώσει. Στη συνέχεια λιώστε τη ζελατίνη σε φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 300 ml χυμό, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, λιωμένη ζελατίνη και τα φρούτα. Ρίξτε το ζελέ με τα φρούτα πάνω στην κρέμα βάζουμε το κεικ στο ψυγείο να πιάσει.
Τέταρτο στρώμα:
Στην υπόλοιπη μάζα κρέμας προσθέτουμε διαλυμένη ζελατίνη από το δεύτερο ποτήρι. Ανακατεύουμε και την απλώνπυμε πάνω στο ζελέ.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.Βάζουμε απο πάνω το δεύτερο κέικ μουλιασμένο με ζαχαρουχο γάλα αραιωμένο με νερό.
Για τη γκανάζ
Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά. Επειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.
Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο.
Βάλτε στο ψυγείο για σταθεροποίηση. Πριν σερβίρετε, αφήστε το κέικ να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.
Νόστιμο 👌👌👌
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Δεν έκανα γκαναζ αυτή τη φορά, χτύπησα γκαρνι σαντιγί και τη στόλισα με φρούτα.