Πάστα Σοκολάτας | χωρίς αυγά | χωρίς Ψήσιμο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 φλιτζάνι = 250 ml

αλεύρι για όλες τις χρήσεις – (1 φλιτζάνι – 1 κουταλιά της σούπας)
Κορν Φλαουρ – 1 κουταλιά της σούπας
σκόνη γάλακτος – 1 κουταλιά της σούπας
σκόνη κακάου – 2 κουταλιές της σούπας
μπεικιν παουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού
μαγειρική σόδα – 1/2 κουτ
Αλάτι – πρέζα
κρέμα γάλακτος – 1 φλιτζάνι
λάδι ραφιραρισμενο – 1/4 φλιτζάνι
ζαχαρουλο γάλα – 1/4 φλιτζάνι
ζάχαρη άχνη – 2 κουταλιές της σούπας
ξίδι – 1 κουταλιά της σούπας
εκχύλισμα βανίλιας – 1 κουτ
σιρόπι σοκολάτας – 1/4 φλιτζάνι
λάδι – μερικές σταγόνες
κρέμα γάλακτος σε σκόνη – 100 gm, κατεψυγμένα
παγωμένο γάλα – 80 ml
Γάλα (για να βρέξει το κέικ)
Κεράσι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε το λάδι, το ζαχαρούχο, άχνη ζάχαρη, ξύδι και χτυπάμε πάλι πολύ καλά.
Ρίχνουμε την βανίλια, σιρόπι σοκολάτας και χτυπάμε πάλι με το σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και χτυπάμε να έχουμε μία συνοχή κρέμας και αφήνουμε στην άκρη.


Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο πυρεξ και ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι και αλείφουμε το χαρτί.


Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της κρέμας μας και την ισιώνουμε με μία μαρίζ.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε στο κέντρο μία μεταλλική βάση και ζεσταίνουμε την κατσαρόλα για 5 λεπτά.


Τοποθετούμε πάνω στην βάση μέσα στην κατσαρόλα το πυρεξ με την κρέμα και ψήνουμε για 45-55 λεπτά.


Ελέγχουμε με το τεστ της οδοντογλιφίδας ότι είναι έτοιμο το κέικ.
Αφαιρούμε το κέικ από την κατσαρόλα βγάζουμε το χαρτί ψησίματος και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε σκόνη (από το ψυγείο) παγωμένο γάλα και χτυπάμε για ένα λεπτό να φτιάξουμε σαντιγί να μην πέφτει από το κουτάλι.
Κόβουμε το κέικ οριζόντια στην μέση, βρέχουμε με το γάλα το μισό και απλώνουμε την μιση σαντιγί (κραταμε λίγη σαντιγί για το τέλος) και βάζουμε από πάνω το άλλο μισό κέικ.


Απλώνουμε από πάνω και γύρω την άλλη μισή σαντιγί και κόβουμε τα πλαϊνά να το τετραγωνίσουμε. Το κόβουμε στα 4 .


Βάλτε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής σαντιγί που κρατήσατε φτιάξτε ένα λουλούδι στην μέση βάλτε από πάνω το κερασάκι

και τρίψτε σοκολάτα

ΠΗΓΗ: Cook Bake So Yummy

 

Προηγούμενο άρθροΠάστα ψυγείου Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚέικ λεμονιού με κρέμα λεμονιού