Η Τούρτα Παγωτό με Χωνάκια είναι ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει την τραγανή βάση με την απαλή γέμιση παγωτού. Η προσθήκη της σοκολάτας και των ξηρών καρπών την κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητη. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά το καλοκαίρι και εξαφανίζεται αμέσως!


Υλικά για την Τούρτα Παγωτό 

Για να φτιάξουμε αυτό το εντυπωσιακό γλυκό, θα χρειαστούμε:

Για τη βάση:

  • 300 γρ. Χωνάκια παγωτού (θρυμματισμένα)
  • 150 γρ. Αλατισμένο βούτυρο (λιωμένο)

Για τη γέμιση:

  • 400 ml Φρέσκια κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
  • 180 ml Ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γαρνιτούρα:

  • 100 γρ. Μαύρη σοκολάτα
  • 30 γρ. Αλατισμένο βούτυρο
  • Καβουρδισμένα φουντούκια (ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση της Συνταγής για την τούρτα

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη τούρτα.

1. Στρώνω το εσωτερικό μιας φόρμας 23 cm με λαδόκολλα.

2. Ανακατεύω τα θρυμματισμένα χωνάκια και το λιωμένο βούτυρο μαζί και πιέζω το μείγμα στη βάση και στα 3/4 της πλευράς της φόρμας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.

3. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, δηλαδή να αποκτήσει σκληρές κορυφές. Στη συνέχεια, προσθέτω σιγά σιγά τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα, χωρίς να ξεφουσκώσει η κρέμα.

4. Ρίχνω τη γέμιση πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και εξομαλύνω την επιφάνεια. Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.

5. Λιώνω τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί. Περιχύνω όλη την επιφάνεια της παγωμένης τούρτας με τη λιωμένη σοκολάτα.

6. Πασπαλίζω με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και περιχύνω πάλι με λίγη ακόμη σάλτσα σοκολάτας από πάνω.

7. Κρατάω πάντα την τούρτα στην κατάψυξη. Τη βγάζω 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να μαλακώσει ελαφρώς.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά (ενεργός χρόνος).
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Κανένας.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 20 λεπτά (ενεργός χρόνος).
  • Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονής / Ψύξης, τουλάχιστον 5 ώρες.

Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Τούρτα Παγωτό

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η τούρτα παγωτό σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κρέμα: Για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος είναι παγωμένη όταν τη χτυπάτε.
  • Βάση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μπισκότα θέλετε, αρκεί να τα θρυμματίσετε καλά για να φτιάξετε μια σωστή βάση.
  • Επιλογή: Η συνταγή είναι ιδανική για πειραματισμούς! Μπορείτε να βάλετε στη γέμιση λίγο τριμμένο μπισκότο ή να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με αμύγδαλα ή καρύδια.
  • Σερβίρισμα: Βγάλτε την τούρτα από την κατάψυξη 5-10 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να κόβεται πιο εύκολα.