Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ.αλεύρι γ.οχ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ.μπέικιν.
3 κ.γ.κακάο
Σιρόπι:
2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες του τσαγιού νερό
2 κγ.κακάο
1 κγ.υγρή βανίλια.
Για την κρέμα:
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα 125 γρ.λιωμένη
Εκτέλεση
Για το παντεσπανι
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.Ψήνω σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνω να κρυώσει καλά (Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα)και κόβω σε τρεις δίσκους.
Το σιρόπι το βράζουμε για 3 λεπτά.
Για την κρέμα
Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατέψει στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα…Τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε…
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε,απλώνουμε το 1/3 της κρέμας.Έπειτα βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε,απλώνουμε κρέμα και σε αυτό.
Τέλος τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε…
Ψυγείο για αρκετές ώρες γιατί όσο μένει στο ψυγείο γίνεται καλύτερη😉
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη