Συστατικά
1-1 / 3 φλιτζάνια βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Φέτες ανανά όσες παίρνει το τηγανι σας
10 έως 12 μαρασκίνο κεράσια (ή οτι άλλο θέλετε)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν (ή καρύδια)
1-1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικινγ παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλακι του γλυκου αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι όξινο γάλα (1 κουταλιά μηλόξυδο ή λεμόνι για 100ml φρέσκο γάλα. Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να σταθούν για 5 λεπτά, θα δεις ότι αλλάζει η σύσταση του γάλακτος, θα μοιαζει σαν να έχει κόψει.)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λειώνετε 2/3 της κούπας βούτυρο, ρίχνετε και ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη, ρίχνετε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο ταψάκι 30εκ. Απλώστε τον ανανά σε μία στρώση πάνω από το μείγμα ζάχαρης, και βάλτε ένα κεράσι στο κέντρο κάθε φέτας. Πασπαλίστε με πεκάν η καρύδια και αφήστε το στην άκρη.


Σέ ένα μπωλ ανακατέψτε αλεύρι, το μπεικινγ παουντερ, τη μαγειρική σόδα , το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε με το μίξερ την ζάχαρη και το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη αυγού. Ρίχνουμε και χτυπάμε και την βανίλια.  Προσθέτετε μέσα στο μπώλ εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το όξινο χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Προσεκτικά αδειάστε όλο το μείγμα πάνω από τον ανανά.

Ψήνουμε σε 180 ° για περίπου, 40-50 λεπτά. Σκεπάζουμε το ταψάκι με μία πιατέλα και το αναποδογυρίζουμε.

Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΕνα κέικ με σιρόπι μελιού…λιώνει στον ουρανίσκο
Επόμενο άρθροΤαρτάκια Φράουλας