Τούρτα Σοκολάτας
Υλικά
Παντεσπάνι
80 γρ. αλεύρι
30 γρ.κακάο
1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
180 γρ.ζάχαρη
50 ml γάλα
50 ml φυτικό λάδι
Σοκολάτα
30 γρ.κακάο
50 γρ.ζάχαρη
200 ml γάλα
20 γρ.βούτυρο
Κρέμα
300 ml ξινή κρέμα (sour cream)
100 γρ.τυρί κρέμα
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
για εμποτισμό
γάλα – 50 ml
Εκτέλεση
Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το κακάο το μπέικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.
Ρίχνουμε τ αυγά με το αλάτι σ ένα άλλο μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ν αφρατέψουν.Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι.Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά με κυκλικές κινήσεις.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο.Ανακατεύουμε πολύ καλά.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ 24×24.Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30-35 λεπτά.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη,το γάλα ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε να λιώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τις δύο κρέμες και την ζάχαρη άχνη ν αφρατέψουν.Ρίχνουμε κοσκινισμένο το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα τρύπες στο παντεσπάνι μας και το ποτίζουμε με το γάλα.Απλώνουμε την κρέμα και την στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Από πάνω ρίχνουμε την υγρή σοκολάτα.Την απλώνουμε να πάει παντού.Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή και για όλη τη νύχτα.
Κόβουμε κομμάτια σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!
Καλή σας απόλαυση!!!!