Δείτε Επίσης: Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση | Φανταστική τούρτα Σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Advertisement

Γλυκό με προκλήσεις για τους λάτρεις της σοκολάτας

Συστατικά:

Για την βάση
-125 g μαργαρίνης ή βουτύρου
-100 γραμμάρια ζάχαρης (50 γραμμάρια με κρόκους αυγού, 50 με ασπράδια αυγού)
-4 αυγά (χωρισμένα ασπράδια κρόκοι αυγών)
-150 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρέματος
-2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
-4 κουταλιές αλεύρι
-1 κσ κακάο
-1/2 μπέικιν πάουντερ (1 πλήρες κουταλάκι του γλυκού)
-μια πρέζα αλάτι
– λίγο βούτυρο  για την λίπανση του ταψιού

για τα μπισκότα βάσης (σαβαγιαρ)
-100 ml ζεστό γάλα
-1 ζάχαρη βανίλιας

για την επικάλυψη σοκολάτας
-500ml κρέμα γάλακτος
-150 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρα
-100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος της επιλογής σας
Για διακόσμηση, λευκή σοκολάτα ή γλάσο.

Εκτέλεση

Για την βάση
Σε ένα μικρό κατσαρολακι ρίχνουμε την σοκολάτα με το γάλα και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, 50γρ ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ένα-ένα ενώ χτυπάμε καλά.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αυγών το αλεύρι, μπεικιν,κακάο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε μία κρέμα. Προσθέστε την λιωμένη(λίγο πηχτή) και κρύα σοκολάτα και χτυπάμε με το μίξερ.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα ασπράδια, αλάτι, και 50 γρ ζαχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να πάρουμε μία αφράτη μαρέγκα. Αδειάζουμε την μαρέγκα σε 2 δόσεις στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ομογενοποιηθεί  το μείγμα όλο μαζί και να πάρει ένα και μόνο καφετί χρώμα.

Advertisement

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30χ20 εκ αδειαζουμε μέσα και ισιώνουμε καλά το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Αφού το βγάλουμε το παντεσπανι μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε παντού από πάνω 100 ml ζεστού γάλακτος και μία ζαχαρη  βανίλιας που έχουμε διαλύσει μέσα στο γάλα, με κουταλιές (όχι όλο μαζί) και αφήνουμε στην άκρη

για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος΄, ζεσταίνετε μέχρι το σημείο βρασμού αλλά μην βράσει.
Κατεβάστε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την κουβερτουρα και την γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Αδειάστε το μείγμα πάνω στην βάση του κέικ.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες

Διακοσμήστε κάθε κομμάτι με τριμμένη λευκή σοκολάτα

Δείτε Επίσης: Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση | Φανταστική τούρτα Σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Καλύτερη Απόλαυση Σοκολάτας

 

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement