Τούρτα Ferrero

Υλικά

Διαφήμιση


Διαφήμιση

2 Εrmol
250 γρ. Merenta
3-4 σπασμένα σοκολατάκια Ferrero

3 παντεσπάνια 22 εκ.
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ.ζεστό νερό

Για το γλάσο
350 γρ. Merenta
100 γρ. φουντούκι θρυμματισμένο
70 γρ ηλιέλαιο

Για τον στολισμό
σοκολατάκια Ferrero

24 εκ. τσέρκι    σοκολατάκια 1 συσκευασία 16 τμχ 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 Εrmol τα οποία είχαμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ν αφρατέψoυν.
Ρίχνουμε την Merenta και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε και τα σπασμένα σοκολατάκια Ferrero και ανακατεύουμε.

Σ ένα μπολάκι ρίχνουμε το ζεστό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Παίρνουμε τα παντεσπάνια βάζουμε το ένα στον πάτο από 1 τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Αλείφουμε με ένα πινέλο το πρώτο παντεσπάνι με το σιρόπι που φτιάξαμε.
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα απ την σαντιγί και την απλώνουμε καλά να καλύψει όλα τα κενά και στα πλαινά τα κενά από το τσέρκι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα άλλα 2 παντεσπάνια.

Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την τούρτα να παγώσει μέσα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Σ ένα μπολ βάζουμε την Merenta μαζί με το ηλιέλαιο και το βάζουμε για 1 λεπτό περίπου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια.
Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη την ξεφορμάρουμε και την περιχύνουμε με το γλάσο στην επιφάνεια και στα πλαινά.
Την βάζουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα την στολίζουμε.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!
θα  ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο!!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Διαφήμιση


Διαφήμιση