Διαφήμιση

Το πιο νόστιμο και νόστιμο γλυκό με 3 στρώσεις Εύκολο στην προετοιμασία και απλά υλικά με 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι, γάλα, ζάχαρη και λάδι που θα προετοιμάσει το πιο νόστιμο γλυκό για όλες τις περιπτώσεις

Το Γλυκό με τις 7 κουταλιές

Συστατικά
******

7 κουταλιές αλεύρι
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές γάλα
7 κουταλιές λάδι ηλιελαιο
3 αυγά
1 κσ υγρής βανίλιας
Δύο κουταλιές της σούπας μπεικιν πουντερ
1 κσ της σούπας κακάο

Για τη σαντιγί
320 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

100 γρ τρουφα σοκολατας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά ,την βανίλια, την ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός πολύ καλα.
Προσθέτουμε το γάλα, και το λάδι και χτυπάμε πάλι καλά.
Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι το μπεικιν, και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο πυρέξ.
Ψήνουμε σε ένα φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε από πάνω να υγρανθεί το κέικ 12-13 κουταλιές γάλα.

Για την σαντιγί

Τοποθετούμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα του στην κατάψυξη για να παγώσουν.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον παγωμένο κάδο και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να
σφίγγει η κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε,
με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να σφίξει τελείως η σαντιγί και να στέκεται.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι
να σταθεροποιηθεί η σαντιγί.

Για το γλασσο

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα με
λίγη σαντιγί.

Στρώνουμε το κέικ με την σαντιγί και την ισιώνουμε πολύ καλά


και από απλώνουμε την σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας.


Πασπαλίζουμε με τρούφα

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση