Ραβανί

Η συνταγή είναι από τη Σοφια Θεοπεμτιδου και θα σας αρέσει πολύ..

Υλικά:

6 αβγά
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Ένα κεσεδάκι σιμιγδάλι
Ένα κεσεδάκι αλεύρι
Ένα κεσεδάκι αραβοσιτέλαιο
Ένα κεσεδάκι ζάχαρη
Ένα μπέϊκιν παουντερ
Δύο βανίλιες

Για το σιρόπι:
Δυόμισι ποτήρια νερό
Δυόμισι ποτήρια ζάχαρη
Χυμό μισού λεμονιού
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Και έβαλα επί πλέον μια κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

Χτύπησα τα αβγά με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ και μόλις άσπρισαν έριξα τα υπόλοιπα υλικά..
Έφτιαξα το σιρόπι, το οποίο έβρασα για 5 λεπτά..
Έψησα στους 180ο μέχρι να ψηθεί, περίπου 40′ μου πήρε..
Κρύο ραβανί και ζεστό σιρόπι, όχι καυτό..

H Εκτέλεση είναι της Flora Marousaki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ραβανί

Ραβανί

Όσο γλυκό κι αν εχετε φάει δε μπορειτε να μην φατε αυτό Ραβανι 😍
Μια κλασική συνταγή από το τετράδιο της μητέρας μου, που αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής το 1966

Υλικά

Αυγά 3 τεμάχια μεγέθους Μ
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι, χωρητικότητας 200 ml
Βανίλια Ζάχαρης 1
Σιμιγδάλι 1/2 φλ
Λευκό αλεύρι 1/2 κούπα + 2 κ.σ
Μπέικιν πάουντερ 10 gr
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού

Σιρόπι
Ζάχαρη 1 φλ
Νερό 1,5 φλ
Βανίλια 1

Εκτέλεση

Στο τετράδιο της μητέρας μου, το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσω το σιρόπι. Και το σιρόπιασμα γίνεται πάντα με κρύο σιρόπι.
Παραμένω λοιπόν στην κλασική συνταγή. Ετοίμασα το σιρόπι από το νερό και τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα έβρασα για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά, όταν δέσει το σιρόπι κατεβάζω και το αφήνω να κρυώσει.

Για το κεικ!
Τα αυγά τα χτυπάμε με τη ζάχαρη σε μια αφράτη κρέμα. Προσθέστε το σιμιγδάλι και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Όλα καλά χτυπημένα. Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 26 εκ. Αν θέλετε όλα τα κομμάτια να είναι παραλληλόγραμμα χρησιμοποιήστε ένα ταψί με κατάλληλες διαστάσεις. Αδειάζουμε το μείγμα στο καλά λαδωμένο ταψί. Το μείγμα είναι πιο πηχτό από το κουρκούτι για κέικ. Ανακινώντας απλώνουμε τη ζύμη σε όλο τον πάτο του ταψιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί, περίπου 25 λεπτά Εξαρτάται από το φούρνο, παρακολουθούμε τη διαδικασία ψησίματος.

Έκοψα το ζεστό ραβανί σε κομμάτια και αμέσως περιέχυσα με κρύο σιρόπι. Σκέπασα με μια πετσέτα για να απορροφήσουν τα υγρά. Στο σερβίρισμα γαρνίρω με νιφάδες καρύδας!

Δεν υπάρχουν καλύτερες συνταγές από αυτές των μαμάδων και των γιαγιάδων μας!
Ένας ανεκτίμητος θησαυρός είναι αυτά τα παλιά τετράδια γραμμένα με μολύβι…

Ραβανί
_cuva

Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ!

Казано честно в кухнята