Διαφήμιση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
850 gr, mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνι εσπρέσο , σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι brandy ή κονιάκ
30 έως 32 σαβουαγιαρ
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου
Πικρή σοκολάτα, για γαρνιρισμα

Πως θα το κάνετε
Στρώστε ένα πυρέξ 20 εκ με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας προεξοχή 7 εκ από όλες τις πλευρές.
Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.
Κάνετε την κρέμα: Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μεσα σε μία κατσαρόλα
που είναι πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει (μην αφήνετε την πάνω κατσαρόλα να αγγίζει το νερό) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

Ρίξτε αργά το γάλα και ανακατώνετε συνεχώς, μέχρι να είναι  αφρώδες, περίπου 10 λεπτά (ένα θερμόμετρο που εισάγεται στο μείγμα θα πρέπει να εχει 75 βαθμούς C).
Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και βάλτε το στο μπολ με το παγωμένο νερό.
Χτυπήστε μέχρι να κρυώσει η κρέμα, περίπου 1 λεπτό. Βάλτε το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατώστε την κρέμα με το μασκαρπόνε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να συνδυαστεί καλά, και στη συνέχεια χτυπήστε μέχρι να γίνει ομαλή κρέμα (μην την παραανακατέψτε ή η κρέμα θα είναι με κόκκους).
Συνδυάστε το εσπρέσο και το κονιάκ σε ένα ρηχό μπολ. Βάλτε τα σαβουαγιαρ στο μείγμα espresso μέχρι να μουλιάσουν. Τοποθετήστε 2 σειρές από περίπου 5 μπισκότα το καθένα στο ταψί.
Απλώστε το ένα τρίτο της κρέμας μασκάρπονης πάνω από τα σαβουαγιαρ. Επαναλάβετε με ένα δεύτερο στρώμα μουλιασμένων με εσπρέσσο σαβουαγιαρ, τοποθετώντας τα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Απο πάνω βάλτε ένα άλλο τρίτο της κρέμας. Επαναλάβετε με τα εναπομειναντα, στην αντιθετη κατευθύνση. Απλώστε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και πασπαλίστε με τη σκόνη κακάου. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες ή για μια νύχτα.
Βάλτε ένα δίσκο πάνω από το τιραμισού, στη συνέχεια αναστρέψτε το τιραμισού στο δισκο.
Αφαιρέστε το ταψί και το πλαστικό περιτύλιγμα.
Ξαναβάλτε ένα δίσκο πάνω στο τιραμισού και ξαναγυρίστε, ώστε να είναι πάνω η πλευρά με το κακάο.
Αφαιρέστε το υπόλοιπο πλαστικό περιτύλιγμα. Τριψτε την σοκολάτας στην κορυφή με ένα
αποφλοιωτή λαχανικών.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση