Συνταγή Γαλακτομπούρεκου

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

450 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
80 γρ Βούτυρο Αιγοπρόβειο

Για την Κρέμα
700 γρ Γάλα πλήρες
300 γρ Κρέμα γάλακτος
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ Κορν Φλάουερ
3 Βανίλιες
2 Αυγά
6 κρόκους Αυγών

Για το Σιρόπι (Παγωμένο Σιρόπι. Βράζουμε για 4 Λεπτά)
500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ νερό
100 γρ γλυκόζη
4 φλούδες Λεμονιού

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε Το βούτυρο
1ο μυστικό χρησιμοποιώ δύο ειδών βούτυρα αγελαδινό και αιγοπρόβειο δίνει το ωραιότερο αρωμα.
Ανοίγω το φύλλο κρούστας για γλυκά και τα χωρίζω τη μέση εμένα είχε 11 φύλλα χρησιμοποιώ τα έξι για τη βάση του γαλακτομπούρεκου
Βουτυρώνουμε το ταψί για τοποθετώ το πρώτο φύλλο αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Κάθε φύλλο που τοποθετώ το βουτυρώνω, και με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα πάντα
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την υπέροχη κρέμα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη κορν φλάουερ και τα αυγά μαζί με τους κρόκους αυγών σε ένα μείγμα.
Πριν ξεκινησει να βράζει το γάλα ρίχνουμε μία ποσότητα το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε να πάρουν τα αυγά θερμοκρασία.
Επιστρέφω το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει και να πήξει η κρέμα

Την αδειάζουμε καυτη όπως είναι επάνω στα φύλλα που στρώσαμε στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα παντού καλύπτουμε την κρέμα με τα φύλλα που εξέχουν και τα βουτυρώνουμε ταυτόχρονα.
Τα υπόλοιπα πέντε φύλλα που αφήσαμε στην άκρη τα παίρνουμε και βάζουμε κατω απο το ταψί ώστε να κοπούν το ίδιο μέγεθος
Καλυπτουμε με αυτα όλο το γαλακτομπούρεκο βουτυρωμένα πάντα.
Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο όχι μέχρι κάτω σε κομμάτια. Ενα έξυπνο τιπ για να τα κόψετε τέλεια να το βάλω στο ψυγείο για μία ώρα να παγώσει.

3ο και τελευταίο μυστικό για να σας ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς τα φύλλα να σηκωθούν πριν μπει φούρνο ραντίζουμε το γαλακτομπούρεκο με νερό στην επιφανεια του.
Ετοιμο ψημένο με υπέροχο χρώμα και άρωμα. Σιροπιαζουμε καυτό όπως είναι με το παγωμένο σιρόπι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να τραβήξει όλο το σιρόπι

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑτομικά γλυκάκια της καρδιάς με καρύδι
Επόμενο άρθροΠίτες γεμιστές με τυρί φέτα και πιπεριές