Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

1 Κουτί ζαχαρούχο γάλα
5 αυγα
βανίλια,
1 ποτηρι συμιγδαλι μισο χόνδρο μισο ψιλό,
3 κ σουπας βουτυρο

Σιρόπι
2.1/2 ποτήρια ζαχαρη,
1/2 ποτηρι νερό,
λιγο ποτο,
κανέλα ξύλο
χυμό απο μισο λεμόνι

12 Φύλλα κρουστας

Εκτέλεση

Διαλύω το ζαχαρούχο γαλα με 4 ποτήρια( μέτρια) νερό, χτυπώ τα αυγα με βανίλια και τα προσθετω στο γαλα.
Όταν ζεσταθεί προσθετω το συμιγδαλι και το βουτυρο το ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Βράζω το σιρόπι 3-5 λεπτά, με ζάχαρη, νερό, λιγο ποτο, κανέλα στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό απο λεμόνι, το αφήνω να κρυώσει.

Βουτυρώνω 4 Φύλλα κρουστας και τα βαζω στο ταψι να εξέχουν τα μισά, μετα 8 φύλλα, κάθε φύλλο το διπλώνω στη μέση αφου το βουτυρώσω, απλώνω την κρεμα, γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν, και παλι άλλα 6-7 διπλωμένα.
Με το πινέλο σπρώχνω τις άκρες προς τα κατω, το χαράζω, ραντίζω με νερό.
Ψήνω σε 170 αέρα, προθερμασμενο Φούρνο μέχρι να ροδίσει.


Οταν τι βγάλω το σιροπιάζω με το κρυο σιρόπι, στο καυτο ‘γλυκο, δεν το σκεπάζω για να μένει τρανανό το φύλλο.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Effie’s Loved Recipes