Κέικ σοκολάτας με κρέμα σοκολάτας

Υλικά (φόρμα 16 εκ.):

📝 Ζύμη:
2 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια,
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο,
60 γραμμάρια φυτικό λάδι,
125 γραμμάρια γάλα,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
150 γραμμάρια αλεύρι,
40 γραμμάρια κακάο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

📝 Κρέμα σοκολάτας:
100 γραμμάρια ζάχαρη,
60 γραμμάρια σκόνη κακάο,
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
20 γραμμάρια κορν φαλουερ
250 γραμμάρια γάλα,
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια,
15 γραμμάρια βούτυρο

Μαγείρεμα:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύδι, το λάδι, το γάλα και χτυπάμε καλά.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε τα πάντα καλά
3. Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα και ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 30-40 λεπτά. Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα, πρέπει να βγει στεγνό.

4. Για κρέμα σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το αλάτι, το κορν φλαουερ, το γάλα και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στη φωτιά.
5. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Κόβουμε το κεικ σε 3 φέτες και συναρμολογούμε το κέικ: κέικ-κρέμα-κεικ-κρέμα.
7. Καλύψτε και με κρεμα σοκολατας τα πλαϊνά και από πάνω, βάζετε το κέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Διακοσμήστε όπως θέλετε και απολαύστε

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό αρνί ή κατσίκι με παπαρδέλες
Επόμενο άρθροΚουλουράκια αμυγδάλου