Οι Φλογέρες με τυρί είναι ένα από τα αγαπημένα μου γεύματα, γιατί είναι πεντανόστιμες και γίνεται χωρίς φασαρία. Όταν τις τηγανίζουμε αποκτά μια τραγανή κρούστα από πάνω, ενώ στο εσωτερικό της το τυρί λιώνει και τεντώνει απίστευτα. Είναι το τέλειο πιάτο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!
Υλικά
- 6 μεγάλες, λεπτές αραβικές πίτες
- 200 γρ. ανθότυρο (ή ανθότυρο ανακατεμένο με φέτα)
- 200 γρ. κίτρινο τυρί (που λιώνει), τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 2 αυγά
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζω 200 γραμμάρια ανθότυρο και προσθέτω ένα αυγό. Ζυμώνω με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Στη συνέχεια, προσθέτω 200 γραμμάρια από το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατεύω ξανά. Εάν η γέμιση είναι πολύ πηχτή, προσθέτω και το δεύτερο αυγό, για να μπορώ να την απλώσω πιο εύκολα στις πίτες.
3. Παίρνω μία κουταλιά από τη γέμιση και την απλώνω ομοιόμορφα σε μία αραβική πίτα. Την τυλίγω σε ρολό. Το αφήνω στην άκρη και κάνω το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες.
4. Βάζω ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Αλείφω τη μία πλευρά του κάθε ρολού με χτυπημένο αυγό και το τοποθετώ στο τηγάνι με τη ραφή προς τα κάτω.
5. Οταν όλα τα ρολά είναι στο τηγάνι, τα αλείφω με μπόλικο αυγό και από πάνω. Τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζω και τα τηγανίζω και από την άλλη πλευρά. Για να ροδίσουν και οι άκρες, τα αναποδογυρίζω και από τα πλάγια.
6. Για όσους δεν θέλουν να τα τηγανίσουν, μπορούν να τα ψήσουν στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200°C. Γίνονται επίσης πολύ νόστιμα και τραγανά!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 5 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 10-15 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 15-20 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για την Αραβική Πίτα για Πρωινό
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι αραβικές πίτες σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Εναλλακτικές: Ως γέμιση, μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν, ντομάτες, ή ακόμα και μυρωδικά, ανάλογα με το τι σας αρέσει.
- Σερβίρισμα: Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά, κατευθείαν από το τηγάνι, ή να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων την επόμενη μέρα και να τα ξαναζεστάνετε.
- Προσοχή: Η γέμιση δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή, για να μπορείτε να την απλώσετε εύκολα. Εάν είναι, προσθέστε λίγο γάλα ή το δεύτερο αυγό.
Find more delicious recipes here









