Κασεροπιτάκια

Αυτά τα τυροκασεροπιτάκια δεν είναι απλά νόστιμα, είναι μαγικά! Η ζύμη τους είναι απαλή και αφράτη, σαν πουπουλάκια, ενώ η γέμιση από τυρί και κασέρι λιώνει στο στόμα, δημιουργώντας μια απολαυστική εμπειρία γεύσης.

Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση: για πρωινό, brunch, κολατσιό, μεσημεριανό ή βραδινό σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, και ταιριάζουν τέλεια με τσάι, καφέ, γάλα ή χυμό.

Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε! Σας υπόσχομαι ότι θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 400 γραμμάρια αλεύρι περίπου, για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί φέτα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρεγκατό
  • 2 αυγά

Για το πασπάλισμα:

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

Ζύμη:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο, το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ, τρίβουμε το τυρί φέτα και το ρεγκατό.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση:

  1. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-20 μπαλάκια.
  2. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι σε ένα λεπτό φύλλο.
  3. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου.
  4. Κλείνουμε το φύλλο γύρω από τη γέμιση, δημιουργώντας ένα μπαλάκι.
  5. Βουτάμε κάθε μπαλάκι στο νερό και μετά το κυλάμε στο σουσάμι.
  6. Τοποθετούμε τα κασεροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήσιμο:

  1. Ψήνουμε τα κασεροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Εναλλακτικά:

  • Μπορούμε να ψήσουμε τα κασεροπιτάκια σε φριτέζα αέρος στους 175°C για 10 λεπτά.
  • Αν δεν ψηθούν από κάτω, τα γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι ή σπανάκι.
  • Αν θέλετε τα τυροκασεροπιτάκια σας να γίνουν πιο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
  • Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κασεροπιτάκια με ηλιέλαιο

Κασεροπιτάκια με ηλιέλαιο

Υλικά

1/2 φλ. τσ ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι
200 γρ. τριμμένο γκουντα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 γλ. νερό
σουσαμι
Φούρνος προθερμασμένος στους 180 C

Εκτέλεση

Δεν χρειαζόμαστε μίξερ, όλο το ζύμωμα θα γίνει με το χέρι
Πρώτα σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο κασέρι Αφού ενωθούν καλά μεταξύ τους, αρχίζουμε να ρίχνουμε σε δόσεις το Πρώτα ζυμώνουμε υπομονετικά, περιμένοντας να απορροφηθεί η
κάθε δόση από το μείγμα μας και μετά προσθέτουμε την επόμενη. Θέλουμε να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, εύπλαστη που δεν θα κολλάει καθόλου στα χερια μας.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη λαμαρίνα.
Με ένα κουταλάκι κόβουμε κομματάκια ζύμης, τ ανοίγουμε σε στρόγγυλο φυλλαράκι στην παλάμη μας και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο Το βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε με το επόμενο. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Μόλις τα πλάσουμε όλα, τα περνάμε με τον κρόκο του αβγού και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά στις αντιστάσεις, για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Βγαζουμε από το ταψι πάνω σε σχαρα και μετα απο 15-20 λεπτα μπορουμε να σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: http://www.e-sofia.gr

Προηγούμενο άρθροΣπανακοκεφτέδες νηστίσιμοι ,με Ταραμά και μυρωδικά!
Επόμενο άρθροΦαγητό στα Σκουπίδια; Όχι Πια! 15 Μυστικά για να Απολαμβάνετε Κάθε Μπουκιά!