Υλικά
Για τη ζύμη:
1 ασπράδι αυγού
200 ml χλιαρό γάλα
100 ml χλιαρό νερό
100 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
500 με 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
8 με 9 κομματάκια βούτυρο
1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με λίγο γάλα (για το άλειμμα)
Σουσάμι
Για τη γέμιση:
200 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Εκτέλεση
Προετοιμασία της ζύμης:
Εκτελεση βαζω Αρχιζω να προσθετω το αλευρι σιγα σιγα και το αλατι και ζυμωνω μεχρι να εχουμε που να μην κολλαει στα χερια
Αφηνω 30 με 40 λεπτα να φουσκωσει μετα χωριζω σε 8 με 9 μπαλακια
Σε ενα μπολ το ασπραδι με το ηλιελαιο το γαλα την μαγια την ζαχαρη και ανακατευω καλα
Προσθετω σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ενα ζυμαρακι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8-9 μπαλάκια.
Παιρνω ενα μπαλακι ζυμης βαζω ενα κομματι βουτυρο το ανοιγω σε μακροστενο φυλλαρακι
Βαζω λιγο απο την γεμιση το διπλωνω και το στριβω φτιαχνωντας το κουλουρι τα βαζω σε λαδοκολλα
Αφηνω να ξαναφουσκωσουν μετα τα αλειφω με το διαλυμα κροκου γαλα βαζω λιγο σουσαμι
Ψηνω 190 μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
Καλη Επιτυχια
H συνταγή είναι της κας Μαρια Μιχου