Υπέροχα με τυρενια τραγανή κρούστα απ’έξω και πολύ αφράτα μέσα!!!!

Υλικά

(για 16 μεγάλα κουλούρια)
➡️2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
➡️2 φακελάκια ξηρή μαγιά
➡️4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
➡️3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
➡️2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
➡️2 κ.γ κόφτες αλάτι
➡️1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
➡️400 γρ Φιλαδέλφεια
➡️20-22 φετουλες γαλοπούλα( 1 μισή φετουλα για κάθε κουλούρι)
➡️500 γρ γκούντα για το τύλιγμα
➡️1 αβγό και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για το αβγουλωμα!!!

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα βάζω το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτω το λάδι τα αυγά και ανακατευω. Τέλος το αλεύρι με το αλάτι!!!
Αν χρειαστεί συμπληρώνω με λίγο αλεύρι ακόμα.
Ζυμωνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη αφράτη ζύμη!!!
Λαδωνω ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει!!! Χωρίζω τη ζύμη μου σε 16 μπαλιτσες.
Ανοίγω φυλλο οβάλ και λεπτό.
Από τη μεγάλη μεριά αλοίφω με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετώ από πάνω τη γαλοπουλα.
Ρολαρω και κλείνω τις άκρες.
Αυγουλωνω και από τις δύο μεριες το κουλούρι και το περνάω από το τυρί οπως θα κάναμε και με το σουσάμι.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρουστα!!!!

Καλή επιτυχία!!!!

Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou