Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
700-800 γραμμάρια αλεύρι + όσο ακόμα χρειαστεί

Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
Πιπέρι
1 γιαουρτάκι

Για το άλειμμα:

1 αυγό
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, το ηλιέλαιο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, το αυγό, το πιπέρι και το γιαουρτάκι.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε καλά με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

H συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Εύκολα Τυροπιτάκια

Εύκολα Τυροπιτάκια

Υλικά

2 αυγά
100 μλ ελαιόλαδο
250 γρ φαρίνα
200 γρ τυρί φέτα και γκουντα
100 γρ γιαούρτι
1/2 κουτάλι αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

1 Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα
2 Προσθέτουμε μισό κουταλάκι αλάτι, το γιαούρτι, ελαιόλαδο (δεν χρειάζεται να διαλυθεί τελείως το γιαούρτι), φαρίνα.
3 Θρυμματίζω την φέτα και το γκούντα
4 Προθερμαίνω στους 180° βαθμούς
5 Βάζω λαδόκολλα στο ταψί μου, κάνω μπάλες μεγάλες και τοποθετώ στο ταψί. Ψήνω για 15 λεπτά.
6 Σε λίγο γιαούρτι προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και βαλσαμικο και κάνω μια σως για συνοδευτικό.

Καλή επιτυχία!

Η Εκτέλεση της συνταγής είναι της κας Yiolanta Barla

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ με καρύδι
Επόμενο άρθροΑνάποδη Μηλόπιτα για το απογευματινό καφεδάκι!