Μια πεντανόστιμη τυρόπιτα που θα ξετρελάνει τους πάντες. Η προσθήκη των νιφάδων βρώμης προσδίδει μια τραγανή υφή και μια πιο πλούσια γεύση, ενώ η σόδα αναψυκτικού προσφέρει ένα ελαφρύ άρωμα και κάνει την τυρόπιτα πιο αφράτη.

Υλικά:

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας

Για την γέμιση
400 γραμμάρια φέτα
2-3 κουταλιές της σούπας πρόβειο γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Νιφάδες βρώμης
150 ml σόδα αναψυκτικού

Εκτέλεση:

Σπάστε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε την με το γιαούρτι.
Λαδώστε ελαφρά το ταψί σας. Πάρτε ένα φύλλο κρούστας, λαδώστε το και τοποθετήστε το στο ταψί.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μισα φύλλα και λαδωστε τα.
Απλώστε τη γέμιση της φέτας με το γιαούρτι. Πασπαλίστε με νιφάδες βρώμης.
Στρώστε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα τους.
Κόψτε την τυρόπιτα σε κομμάτια της επιλογής σας.
Ρίξτε από πάνω 150ml σόδα αναψυκτικού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

H συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou