Υλικά:
3 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
8 αυγά
3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια χαλούμι τριμμένο
2 ποτήρια τριμμένο τυρί (π.χ. edam, γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
Λίγο μαχλέπι
Λίγη μαστίχα
Δυόσμος φρέσκος (ψιλοκομμένος)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
για την Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν.
Ενώνουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Προσθέτουμε τα τυριά (χαλούμι και edam) και τον ψιλοκομμένο δυόσμο στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει και να είναι έτοιμη.
Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Ntina Elisseou