Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας χονδρό, σπασμένο…
6 αβγά
5 κσ γιαούρτι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα
Πιπέρι
Κουρκουμά
1 φακελάκι Μπεικιν
500 γρ φέτα
300 γρ reggato
Εκτέλεση
Λαδώνουμε καλά το ταψί που χρησιμοποιούμε για τις πίτες μας.
Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε λίγο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά. Χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να ενσωματωθούν με τα υγρά.
Ρίχνουμε τον κουρκουμά για να δώσει ωραίο χρώμα και πιπέρι αν θέλουμε να είναι πιο πικάντικη. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το φακελάκι μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη τη φέτα και το ρεγγάτο (ή όποιο άλλο τυρί έχετε επιλέξει).
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη τα φύλλα για πίτα, κομμένα σε κομμάτια (λόγω του ότι ήταν σπασμένα στην περίπτωση της συνταγής, αλλά
αν έχετε άθικτα φύλλα, μπορείτε να τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια σας και να τα ρίξετε μέσα).
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα, φροντίζοντας τα φύλλα να βραχούν καλά από το μείγμα των υγρών και των τυριών.
Το μείγμα πρέπει να έχει υγρασία και να μην είναι στεγνό.
Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5-10 λεπτά, ώστε τα φύλλα να απορροφήσουν τα υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η τυρόπιτα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση! Και καλό Πάσχα!