Η Τυρόπιτα στο Τηγάνι  είναι η επιτομή της ευκολίας! Φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά και είναι έτοιμη σε 15′ λεπτά στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα είναι μία αφράτη και πεντανόστιμη πίτα , πλούσια σε γεύση χάρη στον συνδυασμό γιαουρτιού, φέτας και γκούντα . Η συνταγή προέρχεται από την κα Ritsa Kepesidou , η οποία την ξαναβρίσκει από τη Σκύρο. Είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη !!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά για την Τυρόπιτα

Βασικά Συστατικά:

  • 1 τεμ. – Στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
  • 3 τεμ. – Αβγά
  • 70 γρ. – Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ. – Γκούντα τριμμένη (ή άλλο κίτρινο τυρί)
  • 70 γρ. – Φέτα θρυμματισμένη
  • Ελάχιστο – Αλάτι (ανάλογα με τα γούστα σας, επειδή τα τυριά έχουν αλμύρα)

Εκτέλεση

1. Ετοιμασία Χυλού: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά (γιαούρτι, αβγά, αλεύρι, γκούντα, φέτα και αλάτι). Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός .

2. Ψήσιμο: Λαδώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι (ιδανικά με διάμετρο 24-26 εκατοστά). Ζεστάνετε το τηγάνι σε μεσαία φωτιά .

3. Ρίξιμο Χυλού: Ρίξτε τον σφιχτό χυλό στο τηγάνι και απλώστε τον ομοιόμορφα. Αφήστε τον να ψηθεί από την κάτω πλευρά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια.

4. Αναποδογύρισμα: Με τη βοήθεια ενός πιάτου ή ενός μεγάλου καπακιού, γυρίστε την τυρόπιτα για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε την πίτα ζεστή! Είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη !! Δείτε κι άλλες Συνταγές για Πίτες στο Τηγάνι!


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: Περίπου 10 λεπτά (5λ. ανά πλευρά)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 15 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Γρήγορο Ψήσιμο

Το Τηγάνι: Χρησιμοποιήστε ένα πραγματικά αντικολλητικό τηγάνι. Αυτό είναι το κλειδί για να γυρίσετε την πίτα εύκολα χωρίς να διαλυθεί. Το ιδανικό μέγεθος είναι 24-26 εκατοστά.

Η Φωτιά: Ψήστε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά . Αν η φωτιά είναι δυνατή, θα αρπάξει η εξωτερική επιφάνεια πριν προλάβει να ψηθεί και να φουσκώσει ο χυλός εσωτερικά.

Το Γιαούρτι: Το στραγγιστό γιαούρτι είναι σημαντικό γιατί δίνει την απαραίτητη σφιχτή υφή στον χυλό, ώστε να στέκεται και να ψήνεται εύκολα στο τηγάνι.

Παραλλαγές: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι ή ρίγανη για επιπλέον άρωμα ή να αντικαταστήσετε την γκούντα με κεφαλοτύρι ή γραβιέρα .


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Τυρόπιτα με Γιαούρτι χωρίς Φύλλο στο Φούρνο

Γρήγορες Πίτες με 2 Υλικά

Αλμυρές Τηγανίτες