Τυρόπιτα φούρνου με ξυνομυζήθρα
Υλικά
1 και μισό ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά το γάλα
1 ποτήρι λάδι
1 κουταλάκι αλάτι κοφτό (Όχι γεμάτο)
1 κουταλιά ζάχαρη
στραγγιστό γιαούρτι των 250 γραμμαρίων
3 αυγά
800 γραμμάρια αλεύρι (περίπου)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ζύμη μαλακή την αφήνουμε να διπλασιαστεί
Ξινομυζήθρα στη μέση της πίτας την οποία την αραιώνουμε με λίγο γάλα
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο πιο πολύ για το κάτω φύλλο για να τη σηκώσουμε στα τοιχώματα του ταψιού
Βάζουμε την ξινομυζήθρα στη μέση και από πάνω σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης
Το άνοιγμα των φύλλων γίνεται πάνω σε λαδόκολλα για να είναι πιο εύκολη μεταφορά στο ταψί (λαδωμένο)
Την αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σοσυσάμι ψήσιμο σε 180 για 45 λεπτά
Καλη Επιτυχία
Η Συνταγή είνα της Ευαγγελια Παπαντωνακη