Τυρόπιτα-Χαλουμόπιτα με γιαούρτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη τυριού, όπως φέτα, γραβιέρα ή χαλλούμι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να φτιάχνουμε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα!
Υλικά:
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1.5 φλιτζάνι τυρί και χαλλούμι τριμμένα (ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας)
4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρά
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Δυόσμος ξερός (κατά προτίμηση)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου μισό κιλό)
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το φυτικό λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι στο μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί. Απλώνουμε τη ζύμη μέσα στο ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι της κας Stalo Papaioannou