Τυρόπιτα στο φούρνο με μπριζόλες στο τηγάνι😋

Advertisement

Υλικά

για την Τυρόπιτα
3 αυγά,
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 κουπα γάλα,
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
τριμμένο κίτρινο τυρί (400-420 g)
και περίπου 40 γραμμάρια βούτυρο.

για τις μπριζόλες

2 χοιρινές μπριζόλες για τηγάνι
αλάτι
ρίγανη
λεμόνι
λάδι

Advertisement

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι και το μπεικιν σε ένα μπολ και ανακατέψτε με λίγο φρέσκο ​​γάλα σε μια λεία πάστα.
Προσθέστε τα αυγά, χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και βάζουμε το βούτυρο από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει.

Πλένουμε τις μπριζόλες μας.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο. Περιμένουμε να κάψει. Αν ρίξουμε δύο τρεις σταγόνες νερό στο τηγάνι και εξατμιστουν αμέσως είμαστε έτοιμοι.
Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι χωρίς τίποτε άλλο, ούτε νερό ούτε λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
Θέλουμε οι μπριζόλες μας να σιγοψηθούν από έξω και να κάνουν κρούστα χωρίς να χάσουν τα υγρά τους.
Μόλις κάνουν κρούστα οι μπριζόλες μας από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε να συμβεί το ίδιο και από την άλλη.
Μόλις πάρουν αυτό το ελαφρύ καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και ανεβάζουμε τη φωτιά στο 6-7. Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη.
Δεν χρειάζονται πάνω από 2 λεπτά στην κάθε πλευρά για να ψηθούν. Δεν πρέπει να μαυρίσουν για να τις βγάλουμε από τη φωτιά.
Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε στο λάδι τους και λίγο λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Advertisement